Sabtu, 9 Februari 2013

BAGAIMANA SENJATAPI BOLEH TERLEPAS DARIPADA PEMERIKSAAN DI SEMPADAN ????

Polis temui teleskopik, senjata api dalam bas persiaran
Polis temui teleskopik, senjata api dalam bas persiaran


PASIR MAS – Alat teleskopik yang digunakan khas untuk penembak tepat bersama senapang dilengkapi dua magazine berisi 22 peluru 5.56 milimeter ditemui dalam bas persiaran dua tingkat, pada jam 8.40 pagi, semalam.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Jalaluddin Abdul Rahman berkata, Unit Pencegahan Penyeludupan (UPP) melakukan pemeriksaan rutin dalam bas persiaran di Cabang Empat Salam, Rantau Panjang dan menemui beg ini di bahagian bagasi.

“Alat teleskopik ini amat jarang digunakan melainkan untuk penembak tepat dan ia mampu menjangkau sehingga 100 meter.

Pengutip hutang mati ditembak lelaki bermotosikal

Pembunuh Upahan

KUALA LUMPUR — Seorang lelaki dipercayai pengutip hutang mati selepas ditembak empat das dari jarak dekat oleh dua lelaki bermotosikal di sebuah persimpangan lampu isyarat di Puchong Utama, dekat sini, semalam.
Ketika kejadian pukul 2 petang itu, mangsa Lee Sam Ong, 41, berada dalam kenderaan jenis Honda Accord bersama isteri dan adiknya dalam perjalanan pulang ke rumah selepas makan tengah hari di kawasan berdekatan.
Isteri mangsa memandu kereta tersebut dan mangsa duduk di sebelahnya.
Ketua Polis Daerah Subang Jaya, ACP Yahaya Ramli berkata mangsa mati di tempat kejadian akibat kecederaan di bahagian dada, leher, lengan dan bahu kiri mangsa.

Laporan polis bukan motif politik tetapi kemanusiaan


KUALA LUMPUR 7 Feb. - Bekas ahli seumur hidup Pas, Zainon Ismail atau C.N Al-Afghani menegaskan tujuannya membuat laporan polis semalam berhubung penyelewengan serta pecah amanah berkaitan Tabung Memali oleh Pas bukan bermotifkan politik sebaliknya atas faktor kemanusiaan.

Katanya, selain laporan polis yang telah dibuat pada 27 Julai 2000 lalu, laporan polis semalam adalah semata-mata demi keadilan dan hak balu, anak-anak yatim serta mangsa peristiwa Memali yang selama ini teraniaya walaupun Pas berjaya mengutip sumbangan begitu banyak untuk Tabung Memali.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...