Isnin, 11 September 2017

LANS KOPERAL DIREMAN CABUL REMAJA

Kuching, 11 Sept: Anggota polis berpangkat Lans Koperal direman tujuh hari bermula hari ini bagi membantu siasatan kes serangan seksual terhadap seorang kanak-kanak lelaki berusia 14 tahun di Jalan Batu Kawa di sini.
Majistret Sataia Kombi membenarkan permohonan tersebut setelah suspek yang berusia 33 tahun dan berasal dari Johor itu hadir ke Mahkamah Majistret Kuching hari ini.
Menurut laporan Astro Awani, suspek sebelum itu ditahan sekitar jam 5.30 petang semalam oleh sepasukan anggota siasatan jenayah IPD Padawan yang diketuai Asisten Superintendan Sofian Abu Bakar di sebuah rumah di Kampung Pinang Jawa, di sini.
Mangsa membuat laporan polis sekitar jam 12.45 pagi semalam di Balai Polis Batu Kawa yang mendakwa menjadi mangsa serangan seksual oleh suspek, yang bertugas di Jabatan Pengurusan Ibu Pejabat Polis Kontijen.
Kejadian berlaku sekitar jam 1.10 petang pada 4 September apabila suspek yang juga kenalan keluarga mangsa untuk lebih lapan tahun berkunjung ke rumah keluarganya di Jalan Batu Kawa dan menawar diri untuk menghantar mangsa ke kedai kakaknya.
Suspek telah membuat lencongan ketika dalam perjalanan dan membawa mangsa ke suatu tempat terpencil berhampiran Kem Pasukan Gerakan Am Batu Kawa dan melakukan serangan seksual fizikal terhadapnya. 
Sumber: KLIK DISINI
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...