Selasa, 24 Mei 2016

Polis Tembak Mati Lelaki Disyaki Pengedar Dadah

TASEK GELUGOR: Seorang lelaki disyaki pengedar dadah ditembak mati selepas berbalas tembak dengan polis di kawasan paya di Ara Kuda, di sini pada Sabtu.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara (SPU) ACP Azmi Adam berkata polis mengekori
kereta Proton Wira yang dipandu lelaki itu yang dilihat dalam keadaan mencurigakan di kawasan Ladang Malakof di sini.

Selepas kira-kira lima kilometer mengekori kereta itu, lelaki terbabit membelok memasuki kawasan paya yang juga jalan mati sebelum keluar dari kereta dan melepaskan beberapa das tembakan ke arah kenderaan polis yang mengekorinya.

"Dua daripada tembakan lelaki terbabit dalam kejadian pada
pukul 4.15 petang itu mengenai kenderaan polis menyebabkan polis terpaksa melepaskan tembakan balas ke arah lelaki terbabit," katanya kepada pemberita ketika ditemui di tempat kejadian di sini. 

Polis Tahan Empat Lelaki, Rampas 12 Ekor Lembu Curi

KUANTAN: Polis menahan empat lelaki dan merampas 12 ekor lembu yang disyaki dicuri mereka dalam dua serbuan sejak Sabtu lepas.

Ketua Polis Daerah Kuala Lipis Superitendan Abdul Razak Hassan berkata, turut dirampas sebuah Proton Wira, sebuah lori dan wang tunai RM2,550.
Katanya, suspek dipercayai aktif mencuri lembu di sekitar daerah Kuala Lipis. 
"Terdahulu, polis menerima aduan daripada seorang mangsa lelaki berusia 60, yang memaklumkan dua ekor lembunya hilang dari kandang di Felda Chegar Perah, Kuala Lipis pada petang Jumaat lepas. 
"Bertindak atas maklumat itu polis berjaya menahan seorang lelaki, 47, di hadapan sebuah kedai makan dekat Jalan Kampung Kubang Rusa, Merapoh lebih kurang pukul 3.30 petang keesokan harinya (Sabtu)," katanya ketika dihubungi, Selasa. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...