Ahad, 14 Oktober 2012

Kilang Tembaga Dirompak di Ulu Yam

Gambar hiasan

GOMBAK: Seorang pengawal keselamatan cedera di tangan ketika bergelut dengan lapan lelaki bersenjata parang yang menceroboh sebuah kilang di Ulu Yam sebelum melarikan 13 kotak berisi tembaga bernilai RM500,000, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 2.30 pagi itu, pengawal berusia 62 tahun yang cedera di tangan itu berada dalam pondok pengawal bersama rakan sekerjanya berusia 51 sebelum didatangi lapan lelaki bersenjatakan pedang dan parang.


Mangsa pukau hilang RM500,000


PETALING JAYA – Seorang ibu tunggal yang juga bekas eksekutif syarikat swasta di Amerika Syarikat mendakwa menanggung kerugian hampir RM500,000 selepas dipukau oleh seorang kenalan wanitanya.
Mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Madam G, 55, (gambar) mendakwa, lebih malang lagi dia turut kehilangan sebuah kereta jenis Toyota Camry dan rumah yang akan dilelong oleh pihak bank.

Seksyen 294 Kanun Tatacara Jenayah akan dipinda


KUALA KANGSAR 13 Okt. - Kerajaan akan meminda Seksyen 294 Kanun Tatacara Jenayah agar bon jaminan berkelakuan baik tidak boleh digunapakai untuk meringankan hukuman kesalahan merogol kanak-kanak di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamad Nazri Abdul Aziz berkata, Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail telah bersetuju dengan perkara tersebut dan pindaan itu akan dibentangkan pada sidang Dewan Rakyat akan datang.

Mesin ATM berisiko dirompak perlu dipindah ke kawasan selamat


BACHOK 13 Okt. - Kementerian Kewangan mahu pihak bank yang mempunyai mesin pengeluaran wang automatik (ATM) di kawasan berisiko tinggi berlaku rompakan supaya segera memindahkannya ke kawasan lebih selamat.

Timbalan Menterinya, Datuk Dr Awang Adek Hussin berkata, pihak bank juga diwajibkan mengadakan mesin ATM yang baru bertaraf piawaian antarabangsa yang sukar dipecahkan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...