Selasa, 15 Januari 2013

Kalimah Allah: NGO Kelantan buat laporan polis

Mohd. Syamsul Mohd. Yusoff al-hafiz menunjukkan Bible yang mengandungi kalimah Allah selepas membuat laporan polis di Balai Polis Binjai, Kota Bharu, Kelantan, semalam.

KOTA BHARU 13 Jan. - Minda Pondok, sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang dianggotai beberapa pondok di negeri ini bersama guru-guru al-Quran dari kawasan Kubang Kerian, membuat laporan polis berhubung isu kalimah Allah yang dibangkitkan oleh Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng.

Laporan tersebut dibuat di Balai Polis Binjai dekat sini kira-kira pukul 9.45 pagi dan dihadiri hampir 100 penyokong yang tidak berpuas hati terhadap tuntutan Guan Eng itu supaya kerajaan membenarkan penggunaan kalimah Allah dalam Bible versi bahasa Melayu.

Perhimpunan berniat jatuhkan kerajaan - Dr. Mahathir


CYBERJAYA 14 Jan. - Perhimpunan di Stadium Merdeka Sabtu lepas cuba meniru apa yang berlaku di sesetengah negara Arab dengan niat menjatuhkan kerajaan sedia ada, kerana penganjur merasakan ia tidak boleh menang pilihan raya umum nanti, kata bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

"Jadi mereka berharap dengan meniru, dapat menjatuhkan kerajaan, sedangkan kerajaan negara ini bukan seperti di negara Arab, bukan kerajaan kuku besi, ia adalah kerajaan yang dipilih rakyat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...