Jumaat, 30 Mei 2014

DUA WANITA YANG DICULIK DI SABAH BERJAYA DISELAMATKAN


Kuala Lumpur, 30 Mei - Hasil kecekapan pegawai dan anggota Cawangan Khas PDRM serta bantuan yang diberikan oleh pihak berkuasa Filipina telah berjaya menyelamatkan dua wanita yang diculik oleh sekumpulan lelaki bersenjata di sebuah pulau di Semporna, Sabah April lalu.

Kedua-dua mangsa, pelancong dari China Gao Huayuan, 29, dan pekerja resort Singgahmata Adventures Reef and Resort, Marcy Darawan@Mimi, 40, turut dilaporkan berada dalam keadaan sihat.

Ketua Polis Negara mengucapkan syabas dan tahniah di atas kejayaan tersebut melalui twitter rasmi beliau @KBAB51, sebentar tadi.

TERJUN KE DALAM SUNGAI SARAWAK SELEPAS LANGGAR ANGGOTA POLIS


Kuching, 30 Mei - Seorang penunggang motosikal melanggar anggota polis sebelum dia melarikan diri dengan terjun ke dalam Sungai Sarawak malam tadi.

Dia dipercayai berbuat demikian kerana menunggang motosikal yang dicuri.

Timbalan Ketua Polis Daerah Kuching (Operasi), Supt Fauzilan Abdul Aziz berkata kejadian berlaku kira-kira 9.10 malam apabila beberapa anggota polis yang berbasikal di Lebuh Java menahan suspek.

"Suspek kemudiannya terjatuh sebelum dia bangun meninggalkan motosikalnya dan melarikan diri sambil dikejar beberapa anggota. Suspek kemudiannya dikesan terjun ke dalam sungai.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...