Isnin, 14 Mac 2011

Pondok polis jadi pelengkap

OLD TOWN PJ – Penduduk Seksyen 3 menyambut baik usaha Majlis Bandaraya Petaling (MBPJ) mengadakan pondok polis di Stesen Bas Jalan Othman. 

Mohd Yusof Mohd Arif 57, berkata kewujudan pondok polis di kawasan itu memang dinantikan penduduk sejak sekian lama. 

“Ini adalah antara usaha yang baik bagi merapatkan lagi hubungan polis dan masyarakat di kawasan itu,” katanya. 

Pesara polis dipapah - 2002 hingga 2011 ????? Bantuan Polis Dimana ??

TELUK LIPAT - Senyuman yang terukir di sebalik kedutan wajah seorang lelaki lebih separuh abad ini sudah cukup untuk menggambarkan betapa terharunya dia ketika itu. 

Bagi Mustaffa Sulong, 64, menjadi tetamu istimewa yang dijemput untuk menerima sumbangan di pentas khas tidak pernah muncul pada benak fikirannya. 

Namun, titisan air mata yang membasahi wajah pesara polis itu sebaik dia dipapah ke pentas untuk menerima sebuah kerusi roda membuatkan hadirin turut terpaku buat seketika. 

Pegawai wakil rakyat dicekup khalwat

MARANG – Sepasang kekasih ditangkap khalwat ketika berdua-duaan dalam sebuah kereta di satu kawasan sunyi dan gelap di Kampung Alur Tuman, Pulau Kerengga, dekat sini, kira-kira jam 1.30 pagi, kelmarin. 

Paling mengejutkan apabila lelaki itu yang merupakan pegawai kepada seorang Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) dalam Parlimen Marang, Terengganu. 

Malah dia juga sudah berkahwin dan sepatutnya berada bersama keluarga lebih-lebih lagi pada malam Jumaat. 

Pemilik kenderaan tidak puas hati saman boleh mengadu

KLUANG - Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammudin Tun Hussein berkata, pemilik kenderaan yang tidak berpuas hati dan berasa tidak adil dengan saman yang dikenakan boleh tampil membuat aduan bagi memperbetulkan keadaan. 

"Kita tidak mahu menganiaya mana-mana pihak. Kalau ada yang tidak mampu bayar sekali pun, kita minta mereka tampil supaya kita dapat mencari jalan menyelesaikan saman tersebut," katanya. 

Bercakap kepada pemberita selepas merasmikan mesyuarat kelompok cawangan UMNO Bahagian Sembrong, di Felda Kahang Barat, di sini hari ini, Hishammuddin yang juga Naib Presiden UMNO berkata, beliau berterima kasih kepada pemilik kenderaan yang telah menjelaskan bayaran saman mereka. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...