Rabu, 2 Mac 2016

KOTA BHARU - Tiga sindiket dadah dan senjata api yang bergerak aktif di negeri ini sejak setahun lalu berjaya ditumpaskan dalam tiga serbuan di Rantau Panjang, Pasir Mas dan Pengkalan Chepa pada Ahad lalu.
Ketua Polis Kelantan, Datuk Mazlan Lazim berkata, dalam serbuan pertama pada pukul 2 pagi di sebuah rumah banglo di Kubang Badak, Pasir Mas berjaya menahan tiga lelaki berusia 28 hingga 31.
"Kesemua mereka merupakan serpihan geng 'Buyong' yang kini dikenali geng 'Fuad' dan bergerak aktif di negeri ini.
"Hasil serbuan itu, kita merampas pistol jenis .38 styer semi auto termasuk 1,800 pil kuda dan ketiga-tiga suspek mempunyai rekod lampau," katanya pada sidang akhbar di sini tadi.

Penganjur, peserta hadir Kursus Marxisme Kilat akan dikenakan tindakan

KUALA LUMPUR - Polis Diraja Malaysia (PDRM) bertegas tidak akan sekali-kali membenarkan anjuran program Kursus Marxisme Kilat yang dijadualkan diadakan di Petaling Jaya, Selangor pada 20 Mac depan.
Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata, PDRM akan mengambil tindakan bukan sahaja terhadap penganjur malah juga peserta yang menghadiri program tersebut.
Katanya, program itu dilabelkan sebagai satu usaha untuk menghidupkan fahaman komunis di negara ini dan penganjurannya adalah salah di sisi undang-undang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...