Ahad, 18 Mei 2014

PENGAWAL KESELAMATAN MENYAMAR PEGAWAI JKM PALSU DICEKUP


Ipoh - Kegiatan licik seorang pengawal keselamatan yang menyamar sebagai pegawai Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) untuk mencuri barangan kemas serta wang tunai warga emas berakhir apabila dia ditahan polis minggu lalu.

Ketua Polis Daerah lpoh, Asisten Komisioner Sum Chang Keong berkata, modus operandi yang digunakan suspek ialah menyamar sebagai pegawai JKM untuk memasuki rumah mangsa yang kebanyakannya merupakan wanita warga emas dan bersendirian di dalam rumah.

Selain melarikan barangan kemas, suspek yang bertindak berseorangan turut melarikan wang tunai dalam 21 kejadian serupa di sekitar lpoh dan Batu Gajah melibatkan kerugian kira-kira RM75,000.

Sumber: Kosmo

GENG PECAH RUMAH AMERIKA LATIN TUMPAS


Shah Alam - Polis menumpaskan geng pecah rumah didalangi warga Amerika Latin dengan tertangkapnya lima suspek termasuk dua wanita Thailand dalam serbuan di sebuah kondominium di Taman Puteri, Cheras, Kajang, malam Rabu lalu.

Pelbagai barangan di-percayai hasil pecah rumah yang dijalankan kumpulan terbabit bernilai kira-kira RM60,000 turut dirampas.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Azisman Alias berkata, serbuan dilakukan susulan laporan daripada seorang pengerusi sebuah syarikat mendakwa rumahnya di Bukit Jelutung dipecah masuk pada 5 Mei lalu. 
Hasil intipan selama empat hari pihak polis menyerbu kediaman yang disewa kelima-lima suspek itu pada jam 1130 malam, sebelum menahan tiga suspek lelaki masing-masing dua warga Columbia dan seorang warga Mexico .

Pihak polis percaya telah menyelesaikan tiga kes pecah rumah di Shah Alam.

Sumber: Utusan Malaysia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...