Isnin, 8 Disember 2014

Polis Tumpas Kumpulan Curi Kereta


KOTA TINGGI: Polis percaya dapat menumpaskan satu kumpulan curi kereta berikutan penahanan tiga lelaki dalam serbuan di sebuah bengkel membaiki kenderaan di Kampung Temenin Lama, di sini, awal bulan ini.

Ketua Polis Daerah Kota Tinggi Supt Rahmat Othman berkata kesemua mereka yang berumur antara 27 dan 42 tahun itu ditahan kira-kira 1 pagi, 1 Disember lepas selepas bertindak atas maklumat.
"Polis memeriksa empat kereta di bengkel tersebut iaitu Proton Wira, BMW, Mitsubishi Lancer dan Hyundai Sonata. Mitsubishi Lancer dan Hyundai Sonata terbabit mempunyai nombor pendaftaran Singapura," katanya dalam kenyataan, hari ini.

Sorok dadah dalam bilik anak

KUALA BERANG - Taktik digunakan seorang bapa berusia 51 tahun menyorok barangan dipercayai dadah di bilik tidur anak perempuannya tidak menjadi apabila dia dicekup polis dalam satu serbuan di Kampung Langgar, kelmarin.

Dalam serbuan kira-kira jam 12.10 tengah hari itu, polis turut merampas 17 botol lut sinar berisi serbuk putih disyaki dadah dianggarkan bernilai RM6,800

Ketua Polis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Hussin Deraman berkata, bertindak atas hasil risikan dan maklumat awam, sepasukan pegawai dan anggota dari Bahagian Narkotik IPD Hulu Terengganu menyerbu rumah suspek.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...